Práce v kuchyni není žádná legrace



Inovace a modernizace patří do jednadvacátého století možná více, než tomu bylo ve stoletích předešlých. Není tedy možné, aby se modernizace některým odvětvím lidského konání vyhnula a obešla ho obloukem.
§ Současný člověk si přeci chce především ušetřit zbytečnou námahu.
§ Jenže chce mít stejné (možná i lepší) výsledky jako tomu bylo dříve.
Pokud bychom nahlédli například do nějaké velké kuchyně před sto lety, zjistili bychom, že se mnoho prací dělalo ručně bez jakékoliv techniky. A tamní kuchaři by nám zcela jistě potvrdili, že jejich práce byla pěkná dřina. A navíc některé činnosti trvaly neskutečně dlouho.

kuchyně

Rychleji a efektivněji

Dnešní doba je mnohem rychlejší, a tak všichni očekávají, že se zrychlí naprosto vše. Včetně vaření. K tomu nám mohou pomoci různé přístroje a nástroje, které se v kuchyni využívají. Jedním z těch nejmodernějších je konvektomat.

o Zařízení, které dnes proniká téměř do každé kuchyně.
o Nejen do těch velkokapacitních, ale už ho mají i mnohé domácnosti.
Je mezi nimi pochopitelně rozdíl. Velké kuchyně potřebují opravdu špičkového, a i poměrně většího pomocníka. Konvektomat, který si s sebou nese značku retigo, je kuchařem, kterého hned ta něco nezaskočí. Mnoho lidí se obává nejmodernějších technologií z toho důvodu, že nebudou všemu dokonale rozumět. A v kuchyni, kde je potřeba, aby se pracovalo opravdu svižně, může být tato obava o to větší.

sporák

§ Firma, která na trh dodává nejmodernější konvektomaty, se snaží právě o to, aby byla obsluha jejich zařízení co nejjednodušší.
§ Plně si také uvědomuje, jak probíhá práce s kuchyni, a tak se snaží svá zařízení všemožně přizpůsobit.
Dokladem toho je například ovládání dotykem. Kuchař si tedy nemusí pokaždé dokonale umýt a odmastit ruce, aby mohl konvektomat ovládat. Poslechne ho dokonce i ve chvíli, kdy má na rukou rukavice.